Project Description

Kantoorwerkplekken uitbesteden

Mijn opdrachtgever had jaren terug al heel slim besloten om de automatisering van de kantoorwerkplekken uit te besteden. Met een internetverbinding en ‘thin clients’ op zijn kantoren hebben hij en zijn personeelsleden allemaal de beschikking over een Windows omgeving met alle Office en andere software. Deze omgeving draait bij zijn leverancier in het datacenter. Geen gedoe meer met Windows updates of computers die het opeens niet meer doen.

Niet meer tevreden

Na vele jaren bij deze leverancier werd hij echter steeds minder tevreden. De leverancier had weinig contact, deed niets aan continue verbetering, voor het minste of geringste een extra rekening… het gevoel klant te zijn was er niet meer.

Weg en naar een ander! En die was zo gevonden. Contract opgesteld, getekend en de dag erna kwam ik binnen.

Nieuwe leverancier

Na uitgelegd te hebben dat ik ondernemers help met hun automatisering, dat ik namens de ondernemer richting leveranciers kan treden, bedacht hij dat ik hem wel eens zou kunnen helpen met die hele kwestie van de open eindjes met zijn oude leverancier, het contract met de nieuwe leverancier en de hele migratie. Want ja, automatisering is niet zijn vak en er is veel meer geld te verdienen met zijn eigen vak.

Het contract met de nieuwe leverancier stond zoals gebruikelijk vol met IT jargon, onbegrijpelijk voor de meeste ondernemers en vaak in het voordeel van de leverancier. Het reeds getekende contract is met mijn input alsnog aangepast en zaken zijn aangescherpt. Van de oude leverancier is netjes afscheid genomen.

Over zonder zorgen en zonder overlast

Voor de migratie heb ik samen met de projectleider van de nieuwe leverancier en in overleg met mijn klant een gedetailleerde planning opgesteld. Voor de leverancier was het ook prettig om een deskundig contactpersoon te hebben, iemand die de technische vragen kan vertalen naar de omgeving van de klant. De migratie is voorspoedig verlopen. En mijn klant gaf na afloop aan dat hij nog nooit zo’n IT project had meegemaakt: hij had er niets van gemerkt! En dat is het grootste compliment dat je kan krijgen. IT zaken op z’n plek en de ondernemer aan het ondernemen.

Laat iemand anders IT voor je regelen!