Mensen en organisaties helpen met hun ICT is mijn passie. Het meeste halen uit de combinatie van mensen, processen en informatie technologie. Hoe meer ik iemand kan helpen, hoe meer energie ik krijg.

Er is steeds meer mogelijk met informatie en communicatie technologie. Deze mogelijkheden zorgen voor kansen voor bedrijven. En uiteraard ook voor bedreigingen. Hoe profiteer je maximaal van ICT en beperk je de risico’s? Hier help ik bedrijven mee.

Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er en hoe kun je daar optimaal gebruik van maken? Welke uitdagingen zijn er in een bedrijf en hoe kan ICT daar bij helpen? Het bij elkaar brengen van techniek en ondernemerschap is wat ik leuk vind en wat mijn werk is.

Mijn achtergrond

Sinds 1991 ben ik werkzaam op ICT gebied. Hierbij heb ik veel verschillende ICT projecten geleid. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij de bedrijfsmatige kant en kreeg hierdoor zitting in diverse management teams.

Opleiding

MSc Electrotechnical Engineering TU Delft
Post-bachelor bedrijfskundig management Hogeschool Brabant

Werkervaring

In 1991 gestart als programmeur bij Multec in Delft. Na anderhalf jaar kreeg ik de leiding over ICT bij Multec. Vandaar uit een ICT afdeling opgezet, gewerkt aan bedrijfsprocessen (sales, kwaliteit) en werd gevraagd om lid te worden van het management team. In 1996 de overstap gemaakt naar de moedermaatschappij van Multec, Brunel International. Hier heb ik twee jaar gewerkt als business controller en geholpen bij de beursgang in 1997.

Van 2000 tot begin 2016 heb ik diverse Europese CIO/IT manager posities bekleed bij DuPont de Nemours in Nederland, Spanje, België en Zwitserland. Hierbij mede sturing gegeven aan het volle scala aan bedrijfsprocessen in een multinational.

Sinds midden 2016 ben ik weer in Nederland en aan de slag als eigen ondernemer. Hierbij help ik MKB ondernemers met managementtaken in de breedte, met specifieke implementatieprojecten en met het maken van keuzes op gebied van automatisering in relatie tot de bedrijfsvoering.

Projecten

Systeemontwikkeling, ISO-9000 certificering, beursgang, SAP R/3 implementatie voor 500 gebruikers, teamconsolidatie, logistiek systeem-migratie, drieweg matching systeem opzet, logistieke EDI opzet, digital marketing strategie ontwikkeling, digital marketing tools ontwikkeling, supply chain EDI, collaboration tools (Office 365) voor 3000 medewerkers.